Tragovi krađe dragulja u Drezdenu trebali bi dovesti do klanova

Полиција проверава одговарајуће обавештења © АПА (дпа)
Prema izvještaju novina, krađa dragulja u Zelenom svodu u Drezdenu mogla bi biti povezana sa klanovima rođenim Arapima u Berlinu. Policija proverava relevantne informacije iz Berlina, napisao je (četvrtak) „Berliner Morgenpost“.
                   Policija proverava odgovarajuće obaveštenja © APA (dpa)

Jurgen Schmidt iz odgovornog javnog tužilaštva u Drezdenu rekao je dpa-u da je specijalna komisija takođe u kontaktu sa svojim berlinskim kolegama radi poređenja mogućih paralela s krađom zlatnika „Big Maple Leaf“ 2017. iz muzeja Bode u Berlinu. Berlinska policija se pozvala na istražitelje u Drezdenu.

Prema „Berliner Morgenpost-u“, provalnici su koristili hidraulično sredstvo za širenje tokom provale. Takvi specijalni alati nekoliko puta su krali u Berlinu, u vatrogasnoj službi. Uređaj je korišćen u napadu na transporter novca. Pored toga, poznati član klana nedavno je osuđen za proboj u proizvođač alata u Bavarskoj.

Prema informacijama „Berliner Morgenposta“, specijalna komisija „Epaulette“ iz drezdenske policije postavila je interni upit policijskim vlastima širom Nemačke da li su negde poznate provale u kojima je takva alatka ukradena ili korišćena.

U noći 25. novembra, dva provalnika delimično su razrezala rešetku ispred prozora muzeja, uklonili prozor i okvir i ušli u baroknu blagajnu. Tamo su razbili vitrinu sekirom. Nakon nekoliko minuta uspeli su da pobegnu dijamantima i dijamantima velike vrednosti.

VIENNA.AT

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*