Turski „Mel tekstil“ dolazi u Kovin, 300 radnih mesta

FOTO TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/
KOVIN –

Premijerka Ana Brnabić najavila je danas da će u Kovin doći turski investitor „Mel tekstil“, koji proizvodi navlake za automobilska sedišta, a koji će otvoriti 300 novih radnih mesta.

„Završeni su pregovori i doći će turski investitor ‘Mel tekstil’ koji će već u prvoj godini otvoriti 100 novih radnih mesta, a posle i svih 300“, rekla je Brnabić u Deliblatu, gde je danas otvorila obnovljenu deonicu puta od Kovina ka tom mestu.

FOTO TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/

Rekonstruisani put, na kome je presvučen asfalt, dug je više od devet kilometara i omogućava žiteljima Deliblata i Mramorka, kao i posetiocima Specijalnog rezervata prirode „Deliblatska peščara“ nesmetani prolaz.

„Važni su auto-putevi i brze saobraćajnice, ali je jednako važno izgraditi i lokalne i regionalne puteve“, poručila je Brnabić i navela da je u Srbiji izgrađeno na stotine kilometara takvih puteva.

Ona je istakla da je važno da se u Srbiji tako radi i investira da ne postoje građani i opštine prvog i drugog reda.

Brnabić je najavila rekonstrukciju puta Deliblato – Mramorak.

„Pred nama je rekonstrukcija puta Deliblato – Mramorak što ćemo uraditi jer ne dajemo prazna obećanja, nego radimo i završavamo“, rekla je Brnabić.

Ona je podsetila da i predsednik Srbije često podseća da treba više uraditi za Banat.

Premijerka je rekla da će i u strateškom investicionom planu „Srbija 2025“, koji će biti predstavljen do kraja godine, značajna sredstva biti izdvojena za lokalne i regionalne puteve, jer je vladi stalo do svakog građanina.

Predsednica opštine Kovin Sanja Petrović rekla je da je lokalna samouprava u proteklih godina uložila 210 miliona dinara u puteve i istakla dobru saradnju i razumevanje republičkih vlasti.

Kako je ocenila, premijerka i predsednik daju svoj maksimalni doprinos da Srbija bude uređena država.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*