Tužilaštvo traži pritvor za Miodraga Poledicu i ostale

Фото: mc.rs

BEOGRAD: Tužilaštvo za organizovani kriminal danas je nakon saslušanja, pokrenulo istragu protiv šestoro osumnjičenih u vezi sa zloupotrebama javnih nabavki povodom poslova izvođenja radova na železnici, među kojima su državni sekretar Ministarstva građevinarstva Miodrag Poledica i v. d. direktor „Infrastruktur železnica Srbije“ Miroljub Jevtić, protiv kojeg je još jedna istraga u toku.

Foto: mc.rs

Tužilaštvo je predložilo da sudu da odredi pritvor za Poledicu i ostale osumnjičene, a Jevtić se već nalazi u pritvoru od hapšenja 10. januara.

O predlogu za pritvor odlučiće sudija za prethodni postupak Specijalnog suda.

U saopštenju tužilaštva se precizira da tužilac doneo naredbu o sprovođenju istrage protiv Miroljuba Jevtića, B. A., Z. S., M. M., P. Ć. i Miodraga Poledice.

Navodi se da postoji osnovana sumnja da su oni izvršili krivicna dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

Jevtić je uhapšen 10. januara zbog sumnje da je primio mito od 10.000 evra. On je od tada u pritvoru dok se ostala trojica osumnjičenih u tom slučaju brane sa slobode.

Tužilaštvo je nakon toga saopštilo da se sumnja da je Jevtić neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da se sumnja da su deo uplaćenog novca od JP „Infrastruktura železnice“ po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

IZVOR:DNEVNIK

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*