Tužilaštvo za organizovani kriminal za RSE: Tražimo informacije o Krušiku

Foto: Fabrika Krušik

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je od Bezbednosno informativne agencije (BIA) i Vojnobezbednosne agencije (VBA) da ispitaju poslovanje fabrike namenske industrije „Krušik“ sa privatnim trgovcima oružja, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) iz tog Tužilaštva.

Foto: Fabrika Krušik

„Tužilaštvo za organizovani kriminal uputilo je 18. novembra Bezbednosno informativnoj agenciji i Vojnobezbednosnoj agenciji zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja radi provera svih navoda javno iznetih tvrdnji o privilegovanju određenog broja pravnih lica u privatnom vlasništvu, a u vezi sa kupovinom i prodajom naoružanja i vojne opreme fabrike „Krušik“, navodi se u odgovoru Tužilaštva na upit RSE.

Na privilegovan položaj pojedinih privatnih firmi koje se bave prodajom oružja i štetu koja je na taj način naneta ,,Krušiku“, ukazao je radnik te fabrike Aleksandar Obradović, kada je dokumentaciju o povlašćenim cenama prosledio novinarima. Među tim firmama je i kompanija GIM koja se vezuje za ime Branka Stefanovića, oca ministra policije.

Obradović je 18. septembra uhapšen pod optužbom da je odao poslovnu tajnu, a od 14. oktobra se nalazi u kućnom pritvoru u Valjevu.

Ministar policije Nebojša Stefanović više puta je negirao vezu svog oca sa firmom GIM, dok Tužilaštvo do sada nije reagovalo povodom dokumentacije koju je dostavio Aleksandar Obradović, kao ni povodom dokumenata koji ukazuju na to da je otac ministra policije sa predstavnicima firme GIM posećivao fabriku ,,Krusik“.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*