U Beču prazni rafovi: Nestašica brašna, toalet papira, testenina…

Фото: Tanjug (Zoran Mirković)

BEČ: Zbog sve restriktivnijih mera austrijske vlade u sprečavanju širenja korona virusa građani su proteklih dana počeli da prave zalihe i prazne rafove u prodavnicama.

Foto: Tanjug (Zoran Mirković)

Gotovo u svim supermarketima regali sa pojedinim proizvodima su prazni, a pre svega su to brašno, testenine, meso, toalet papir…

Čim se uđe u supermarket vidljiva je veća gužva, koja se primećuje od samog parkinga ispred prodavnice.

Kada uđe u prodavnicu kupac se suočava sa prvim praznim rafovima, koji su najčešće voće i povrće. Ispražnjeni su i rafovi s brašnom, testeninom, ali i konzerviranim gotovim jelima.

Toalet papira „nema ni za lek“, jer su građani počeli da prave zalihe svega što smatraju da bi im moglo zatrebati narednih nedelja, u slučaju da se zatvore sve prodavnice.

Austrijska vlada danas je donela odluku o proširenju mera, koje predviđaju zatvaranje radnji od ponedeljka, uz izuzetak prodavnica namirnica, apoteka, banaka…

Kako se i restoranima i drugim ugostiteljskim objektima od ponedeljka ograničava rad do 15 časova, građani Austrije moraće da kod kuće pripremaju jela, pa i zbog toga može da se očekuje da će narednih dana vladati velika gužva u supermarketima.

Osoblje marketa pokušava da dopuni prazne regale, ali što se tiče onih glavnih proizvoda koji se traže ne postoje dovoljne zalihe u njihovim skladištima.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*