U OKVIRU PROJEKTA SEMAFORIZACIJA ODRŽAN KVIZ O POZNAVANJU SAOBRAĆAJNIH PROPISA

Završnica projekta Semaforizacija 9 koji ima za cilj povećanje bezbednosti mladih u saobraćaju kroz edukaciju i organizaciju testiranja na temu bezbednosti u saobraćaju održana je danas, u Srednjoj tehničkoj školi  „Mileva Marić Anštajn“. Tom prilikom, održan je finalni kviz o poznavanju saobraćajnih propisa na kojem su učestvovali učenici završnih razreda Gimnazije „Svetozar Marković“, Srednje ekonomske škole „Svetozar Miletić“, Srednje mašinske škole i Tehničke škole „Mileva Marić Ajnštajn“, a prisutne je pre početka kviza pozdravio član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

– Gradska uprava za sport i omladinu podržava projekte koji na ozbiljan način pristupaju temi bezbednosti mladih, kao i prevenciji saobraćajnih nesreća. Projekat Semaforizacija prepoznali smo kao veoma značajan zato što već devet godina edukuje maturante o saobraćajnim propisima i omogućava im da provere svoje znanje. Veoma je važno da mladi koji su već sada učesnici u saobraćaju i od kojih će mnogi uskoro početi da voze, shvate da ukoliko se bezbedno ponašaju, vode računa i o sebi i o drugima – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Projekat Semaforizacija organizuje Centar za promociju bezbednosti saobraćaja, uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu-Kancelarije za mlade Grada Novog Sada. Realizaciju projekta podržali su i Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, kao i JKP „Parking servis“.

Prema rečima organizatora, za devet godina, koliko se projekat realizuje 4.000 maturanata imalo je priliku da se informiše o značaju poštovanja saobraćajnih propisa, prilikom učešća u saobraćaju. Pobednik finalnog kviza „Semaforizacije 9″ je ekipa učenika Srednje ekonomske škole „Svetozar Miletić“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*