Udruženje banaka Srbije obeležilo 98 godina rada

Фото: Tanjug

BEOGRAD: Udruženje banaka Srbije (UBS) obeležilo je 98 godina od osnivanja, a na proslavi generalni sekretar UBS Vladimir Vasić rekao je da je malo institucija na ovim prostorima koje traju gotovo jedan vek.

Foto: Tanjug

Govoreći o ovogodišnjim rezultatima, Vasić je istakao da je u saradnji sa državom i bankama, rešeno pitanje kredita indeksiranih u švajcarskim francima koji je godinama opterećivao i bankarski sistem i građane Srbije, saopštilo je Udruženje.

Danas je makroekonomska situacija u Srbiji stabilna, kao i kurs dinara prema evru, što poslovanje čini predvidljivim, a planiranje preciznim. U bankarskom sektoru raste poverenje građana u dinar, smanjen je broj i udeo rizičnih plasmana, ukazao je Vasić.

On je naveo da UBS doprinos elektronskom poslovanju daje i aktiviranjem projekta Platimatik, koji omogućava najefikasnije i najjednostavnije izmirivanje redovnih mesečnih obaveza građana.

Kako je rekao, posebno će se raditi na unapređenju rada Fondacije za studije nauka i umetnosti osnovane u saradnji sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti i Narodnom bankom Srbije.

Cilj Fondacije, koja je do sada odobrila više od 100 stipendija, jeste stipendiranje izuzetno talentovanih i uspešnih učenika srednjih škola, studenata osnovnih i postdiplomskih studija, koji će svoja znanja primeniti u Srbiji, rekao je Vasić.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*