Ухапшен власник и сви запослених старопазовачке фирме „Јовањица“ због производње марихуане

МУП Србије
СТАРА ПАЗОВА –

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, по налогу Тужилаштва за организовани криминал, пронашли су на пољопривредном добру у близини Старе Пазове илегалну лабораторију за производњу марихуане у вештачким условима и запленили 649,4 килограма осушене марихуане и 65.581 стабљику ове опојне дроге у сировом стању укупне тежине 3.954 килограма.

МУП Србије

Због сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, ухапшен је П. К., одговорно лице фирме „Јовањица“ у чијем власништву је поменуто пољопривредно добро, а који се сумњичи да је био вођа организоване криминалне групе која се бавила узгојем марихуане.

Због истог кривичног дела, а као чланови групе, ухапшени су М. З. (1980), Ж. В. (1964), Х. С. (1982), Ј. Б. (1976), Ж. П. (1994), Б. В. (1984), М. Б. (1982) и Х. П. (1979), сви запослени у фирми „Јовањица“, док је полиција за још једном особом расписала потрагу и за њом се интензивно трага.

Сви ухапшени, налазе се у притвору, који им је одређен од стране надлежног суда.

Против осумњиченог П. К. поднета је и кривична пријаве због сумње да је извршио кривична дела посебни случајеви фалсификовања исправе.

Наиме, полиција је код њега, приликом заустављања возила у којем се налазио, пронашла фалсификовану службену легитимацију, док је против возача аутомобила поднета прекршајна пријава јер је возило, мимо закона, било опремљено светлосном и звучном сигнализацијом.

Претресом просторија фирме „Јовањица“ пронађени су и један пиштољ и један револвер, због чега ће против П.К. бити поднета и кривична пријава због недозвољене производње, држања и промета оружја и експлозивних материја.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*