UNS: Tužilaštvo za VTK da otkrije ko je pretio redakciji „Danasa“

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da pronađe ko je odgovoran i pokrene postupak za pretnje spaljivanjem upućene redakciji „Danasa“ na društvenoj mreži Fejsbuk.

Veliki broj uvredljivih poruka i pretnja stigle su kao komentar na tekst „Kakva je uloga SPC u tragičnim događajima na Kosovu“.

„Posebno je zabrinjavajuć jedan od komentara, u kom se poziva na spaljivanje redakcije. ’Posle spaljivanja neće ni pomena biti od njih’, napisao je jedan od učesnika rasprave u ‘Danasovoj’ objavi na Fejsbuku. Pretnje su prijavljene Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal“, navode iz „Danasa“ .

UNS podseća da Krivični zakonik u članu 138 predviđa strože kazne za ugrožavanje sigurnosti novinara pretnjom „da će napasti na život i telo“. Za ovo delo predviđena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina zatvora.

Da podsetimi redakciji Danas pretili su spaljivanjem.

Redakciji Danasa stigle su pretnje na društvenoj mreži Fejsbuk, kao komentar na tekst „Kakva je uloga SPC u tragičnim događajima na Kosovu“.

Navedeni tekst je, kako piše Danas, komentarisao veliki broj ljudi, a dosta komentara sadržalo je uvredljive poruke upućene novinarima i redakciji tog lista.

Međutim, posebno je zabrinjavajuć jedan od komentara, u kom se poziva na spaljivanje redakcije.

„Posle spaljivanja neće ni pomena biti od njih“, napisao je jedan od učesnika rasprave u Danasovoj objavi na Fejsbuku.

Pretnje su prijavljene Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

 

 

 

IZVOR:BALKANTV

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*