Usvojeno svih 28 tačaka dnevnog reda

Svih dvadeset i osam tačaka dnevnog reda 36. sjednice Skupštine grada Bijeljina usvojene su većinom glasova, među kojima i svi izvještaji o komunalnoj potrošnji u 2019. godini, što znači da su resorna odjeljenja, Gradska uprava i Skupština grada opravdali povjerenje građana, izjavio je predsjednik gradskog parlamenta Slaviša Marković.
– Mnoge tačke smo usvojili jednoglasno, posebno kada je riječ o izvještajima Policijske uprave Bijeljina o stanju u oblasti bezbjednosti saobraćaja i javnog reda. Kada je riječ o infrastrukturi, postavljanju ulične rasvjete i drugim projektima, nije bilo mnogo primjedbi opozicije – istakao je Marković.
Govoreći o radu Komisije za izbor i imenovanja, on je naveo da je direktoru Agrarnog fonda završen mandat, ali da je izabran za vršioca dužnosti do raspisivanja konkursa, dok je ista procedura izvršena i u Centru za socijalni rad.
Marković je naglasio da je Klub odbornika SNSD-a u Skupštini grada Bijeljina zahtijevao informaciju o tome koliko je novca od šest miliona KM kreditnih sredstava u 2019. godini do sada potrošeno za realizaciju projekata.
– Otprilike, do sada je potrošeno oko milion i po KM za različite razvojne projekte. Međutim, bilo je riječi i o drugom kreditu od sedam miliona KM, koji su odbornici usvojili u decembru, ali realnost je da još nismo dobili saglasnost od Ministarstva finansija za njegovu realizaciju. Nadam se da će ovaj kreditni aranžman biti potvrđen narednih dana i da će biti uvršćen u rebalans budžeta za 2020. godinu – dodao je Marković.
On je rekao da Skupština grada Bijeljina u ovom sazivu nije imala problem kada je riječ o donošenju odluka, zahvaljujući između ostalog dobroj praksi održavanja pripremnih sastanaka, dan prije redovnih sjednica.
Odbornik SNSD-a Aleksandar Đurđević istakao je da je njegov klub podržao određene prijedloge koji su značajni za građane, poput smanjenja cijene priključka na gradsku Toplanu.
– Podržali smo sve dobre ideje i projekte, između ostalih, sanaciju kanala Stara Dašnica, postavljanje sistema z navodnjavanje u Batkoviću, izgradnja zgrade Javnog tužilaštva u Bijeljini i određenih saobraćajnica – naveo je Đurđević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*