Више особа избодено на Лондонском мосту, полиција пуцала, ухапшен осумњичени (ВИДЕО)

EPA-EFE/WILL OLIVER
ЛОНДОН –

Више особа избодено је данас у близини Лондонског моста, саопштила је британска полиција додајући да је осумњичени задржан у притвору.

EPA-EFE/WILL OLIVER

„Полиција је задржала у притвору мушкарца. Верујемо да је неколико људи повређено“, наводи се на Твитер налогу полиције.

Ројтерс преноси, позивајући се на неименовани безбедносни извор, да је полиција пуцала у осумњиченог.

„Изгледа да је неко упуцан“, рекао је портпарол полиције.

Британски медији наводе да је мост опколила полиција. Новинар Би-Би-Сија рекао је да је видео тучу групе мушкараца на мосту. Потом је стигла полиција и испаљени су хици, навео је он.

Лондонска Хитна служба саопштила је да је ово означила као велики инцидент и да је неколико екипа изашло на лице места.
На снимцима и фотографијама објављеним на Твитеру види се неколио полицијских возила и аутобуса на мосту и камион који се испречио преко улице.

Полиција: Инцидент повезан с тероризмом

Британска полиција саопштила је данас да, из предострожности, третира инцидент на Лондонском мосту као „повезан са тероризмом“ и потврдила да је упуцала мушкарца. Скај њуз преноси, позивајући се на неименоване изворе, да је у инциденту убијена најмање једна особа која није нападач.

„У овом тренутку, околности у вези са инцидентом на Лондонском мосту и даље нису јасне. Ипак, из предострожности, тренутно реагујемо на ово као да је реч о инциденту повезаним са тероризмом“, навела је полиција на Твитеру.

Британски премијер Борис Џонсон навео је да је редовно добија информације о инциденту и захвалио полицији и хитним службама на брзом реаговању, преноси Ројотерс.

Полиција је претходно саопштила да је више особа избодено у близини Лондонског моста.
„Полиција је задржала у притвору мушкарца. Верујемо да је неколико људи повређено“, наводи се на Твитер налогу полиције.

Британски медији наводе да је мост опколила полиција. Новинар Би-Би-Сија рекао је да је видео тучу групе мушкараца на мосту.

Потом је стигла полиција и испаљени су хици, навео је он. Лондонска Хитна служба саопштила је да је ово означила као велики инцидент и да је неколико екипа изашло на лице места.

IZVOR:RTV

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*