Vojska Srbije je danas jača, a njeni pripadnici zadovoljniji

LOGO

„Činjenica je da je Vojska Srbije jača nego što je bila i da su pripadnici Vojske Srbije zadovoljniji nego što su bili. Mi smo ove godine imali dva povećanja plate, to nam se nije desilo verovatno od vremena JNA. Ove godine dobili smo prvi put nova sredstva i to najsavremenija. Naši piloti lete na H-145, Mi-35 i Mi-17, najsavremenijim letelicama u svom segmentu. Ne samo novim nego i najsavremenijim – izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin gostujući na televiziji Pink.

LOGO

Ministar odbrane je dodao da Vojska Srbije može da se pohvali da vrhovni komandant Aleksandar Vučić, neposredno i dnevno, svaki dan brine o vojsci, naoružanju, o položaju pripadnika. „Uvek je tu kada treba da se pomogne u odnosu sa drugim državnim organima, i to se oseća. Vojska Srbije to oseća i vidi. Naša odgovornost je ogromna. Vojska Srbije ima odgovornost da sačuva mir, sigurnost i bezbednost svih naših građana, ali ne samo državljana Republike Srbije već i Srba gde god oni da žive. To je velika odgovornost za nas i mi moramo da budemo spremni da je ispunimo i da budemo dostojni odgovornosti“.

„I obuka naših pripadnika podignuta je na viši nivo. Provodimo više vremena u obučavanju i ne samo naših pilota već svaki pripadnik naše vojske prolazi kroz vrlo ozbiljan program uvežbavanja, neprekidnog kondicioniranja, održavanja postignutih sposobnosti i naravno unapređivanja. To je zadatak svake vojske – biti spreman. Na Balkanu vi uvek morate da budete spremni. I ako ste spremni možete da se nadate da će biti mira i da je siguran. Ako niste spremni, uvek se nađe neko da iskoristi vaše slabosti i mane“, rekao je ministar Vulin gostujući na televiziji Pink.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*