Vučević razgovarao sa Fabricijem: Napreduju projekti sa EU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa šefom Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Semom Fabricijem u Gradskoj kući.

Tokom prilikom izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom na projektima koji su realizovani zajednički sa Evropskom unijom i ocenjeno da će se angažman na tom polju nastaviti istim intenzitetom.

Sem Fabrici se interesovao kako napreduje proces priprema Grada za 2021. godinu kada će biti Evropska prestonica kulture, a gradonačelnik je naglasio da je zadovoljan dosada obavljenim poslom, i da je Evropska komisija pozitivno ocenila poslednji izveštaj.

Gradonačelnik je rekao da dobro teče i realizacija projekta izgradnje nove zgrade pravosudnih organa, takođe podržanog od EU, i ocenjeno je da će po završetku te investicije biti unapređeni uslovi za rad u toj sferi.

Vučević i Sem Fabrici osvrnuli su se i na rad EU info kutka u Novom Sadu, namenjenog svim građanima koji imaju pitanja u vezi sa Evropskom unijom, njenim institucijama i svim mogućnostima koje Srbiji donosi pristupanje EU, uz ocenu da su takve aktivnosti na lokalnom nivou od velike važnosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*