Vučić: Neću da odgovaram na prostakluk i primitivizam Zaharove

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova izvinila se zbog objave na Fejsbuku uz objašnjenje da je želela da osudi Trampov odnos prema svojim gostima

(Foto EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV, Beta)

Bitno je šta sam doneo građanima Srbije, a ne na čemu sam sedeo, primećuje predsednik Aleksandar Vučić, povodom komentara koji se bave protokolom i svim drugim aspektima sastanka u Vašingtonu, a ne sporazumom.

Vučić je na pitanje novinara komentarisao izjavu bivšeg šefa švedske diplomatije Karla Bilta da nije znao šta sve piše u sporazumu, kao i fotografije koje je na Tviteru objavila Marija Zaharova, ali i ocene TV Al Džazire da je ovo za njega bila najuspešnija nedelja, od pobede u Crnoj Gori, do pobede u Vašingtonu, te da su Srbiji predati ključevi Balkana, s čime, kako je naglasio, se ne bi se saglasio, iako bi to nekom i imponovalo.

Zaharova se izvinila – meta je bio Tramp
Zaharova se izvinila zbog objave na svom Fejsbuk nalogu.
Ona navodi da je „poruka” ciljala Trampa, a ne srpskog predsednika, te da je želela da osudi stav predsednika Trampa prema svojim gostima, kao i bahatost u ophođenju američkih zvaničnika koji na taj način sebi daju na značaju.
„Izvinjavam se, ali moja objava je pogrešno protumačena. Jedino što je u njoj sadržano je odbacivanje bahatog stava ‘izuzetnog’. Protokolarni trikovi postali su jedna od tehnika koju američki zvaničnici redovno koriste da bi veštački stvarali privid svoje izuzetnosti. A to je neprihvatljivo,” napisala je Zaharova.

„O sebi najviše govori i Marija Zaharova i primitivizam i prostakluk koji je pokazala govori o njoj, a bogami i o onima koji su je tu postavili. Neka se oni bave time, ja neću da joj odgovaram”, kazao je Vučić i dodao da razume zašto je tako reagovala, jer je u Vašingtonu bilo vrlo uspešno, prenosi Tanjug.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova postavila je na Fejsbuku fotografiju srpskog predsednika iz Bele kuće i ispod nje objavila scenu prekrštenih nogu glumice Šeron Stoun iz filma „Niske strasti”. Uz to je napisala: „Ako ste pozvani u Belu kuću, a stolica je postavljena kao da vas ispituju, sedite kao na fotografiji ispod, ko god da ste. Verujte mi”.

Takođe, kopredsedavajući Evropskog saveta za spoljne poslove, švedski diplomata Karl Bilt objavio je na svom Tviter profilu video sa sastanka u Beloj kući uz komentar kojim sugeriše da predsedniku Srbije do tog momenta nije bilo poznato šta je sve u papiru.

„Evo trenutka kad je predsednik Vučić obavešten da će ambasadu u Izraelu preseliti u Jerusalim”, napisao je Bilt.

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*