Vučić pozvao Šapića na ujedinjenje

Vreme nam nije saveznik za rešenje pitanja KiM.- Neću odstupiti, dok dišem da se borim za Srbiju, poručio je predsednik Vučić

Aleksandar Šapić i Aleksandar Vučić (Foto Instagram „Budućnost Srbije“)

Lider SNS Aleksandar Vučić preneo je novinarima da je danas podneo predlog Predsedništvu SNS, koji je jednoglasno prihvaćen, da se formira radna grupa koja će krenuti u razgovore sa SPAS Aleksandra Šapića oko ujedinjavanja u jednu političku stranku.

„Mi ćemo uputiti sutra poziv Šapiću na razgovore i prisustvovaću lično tom sastanku i verujem da u narednih mesec dana možemo da dođemo do ujedinjenja u jednu političku opciju”, rekao je Vučić.

Kaže da ne želi da se dobija medijski prostor tako što će da budu podeljeni na 500 grupa, već da odgovornim pristupom pokušaju da ljudima pokažu snagu, a ne šareniš i bućukuriš.

„To je za nas važno i tu prilazimo iskreno i punog srca, verujemo da time širimo front slobodarske i nezavisne i suverene Srbije. Širimo front snaga koje su raspoložene za nastavak velikih i ozbiljnih promena u našem društvu koje mogu da pobede za budućnost Srbije i koje mogu da nastave onakav rast i prosperitet i politiku vakcina i oko novih puteva pruga i svega drugog”, rekao je Vučić.

Takođe, kazao je da su danas razgovarali i o drugim temama i zakazali sednicu GO SNS, gde će govoriti o novim kadrovskim rešenjima i na kojoj će biti zakazana skupština stranke koja će se održati u oktobru, prenosi Tanjug.

 

Vučić: Neću odstupiti, dok dišem da se borim za Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je jedan od snažnih motiva koji ga drži na čelu SNS je da pruži otpor onima koji su rušili i pljačkali Srbiju.

Vučić je na konferenciji za novinare posle sednice Predsedništva SNS to rekao odgovarajući na pitanje N1 TV šta je sa najavom da će podneti ostavku na čelo stranke i ko bi mogao da bude njegov najbolji naslednik.

Naveo je i da je jedan od razloga zašto nije podneo ostavku i neće, kako je rekao, bar do stranačke sednice skupštine je rešenost da doprinese borbi protiv kriminalaca i tajkuna koji su razarali zemlju.

„Dok hodam, postojim dišem boriću se protiv onih koji su našu zemlju opljačkali, protiv tih kojima sam postao mora”, rekao je Vučić.

Nastaviću takvom snagom, žestinom borbenošću i energijom, poručio je, da pokažem da Srbija može da bude slobodna i da ne mogu više da je pljačkaju”, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

 

Vreme nam nije saveznik za rešenje pitanja KiM

Vreme nam nije saveznik za rešavanje pitanja Kosova i Metohije, poručio je večeras predsednik Aleksandar Vučić i dodao da oni koji najavljuju tužbe za genocid i prete zahtevom za ratnu odštetu time jasno govore da ne žele dijalog.

Vučić je, na pitanje da li nam je vreme saveznik u rešavanju pitanja KiM, kratko odgovorio:

„Nije. Svi misle da jeste, ali ja mislim da nije”.

Upitan da li je moguće doći do kompromisa, dok određeni centri moći ne samo da podržavaju Prištinu već je instruiraju šta da radi, predsednik je istakao da se plaši da oni oni koji najavljuju tužbe za genocid i najavljuju zahteve za ratnu odštetu, jasno govore da im nije stalo do dijaloga.

„Oni koji pričaju svaki dan samo o tome, a ne bi o Zajednici srpskih opština, a reč je o raznim međunarodnim akterima i koji kažu ne smeju da se menjaju granice, a, jedine granice koje bi da menjaju su granice Srbije, samo što neće to da nazovu tim imenom… Takvima ću svakog dana da odgovaram”, konstatovao je Vučić.

On je istakao i da je njegovo pitanje, kada se kaže da je to urađeno zbog „humanitarne katastrofe” – zar nije bila veća humanitarna katastrofa u Avganistanu, Siriji , Iraku, a nijednoj od tih zemalja nisu menjane granice, već samo Srbiji.

„Na to nemate odgovor… Moramo da se pomirimo sa tim da imamo dvostruke aršine i različite standarde. Imam hrabrosti da im to kažem u lice. Njihov odgovor je uvek taj – ‘jeste, ali ti, Aleksandre, dobro znaš šta je politika, koliko je Srbija mala, a mi veliki i moćni…’. Odgovor je da da sve razumem, i onda gleda šta da izvuče najbolje i najviše za zemlju…”, rekao je Vučić.

 

U oktobru predstavljanje novog tima SNS za izbore 2022.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić najavio je danas da će na skupštini te stranke u oktobru biti predstavljen novi tim za predstojeće izbore na više nivoa u proleće 2022. godine.

„Mi ćemo ćemo na skupštini stranke, a do skupštine ćemo održati i unutarstrančke izbore, i u oktobru ćemo izaći sa novim timom, koji ćemo predstaviti građanima za predstojeće izbore na više nivoa koji će biti održani na proleće 2022. godine”, rekao je Vučić novinarima posle sednice Predsedništva SNS, preneo je Tanjug.

 

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*