Za lakše plaćanje QR kod na februarskim računima Infostana

pixabay.com
BEOGRAD –

Februarski račun objedinjene naplate JKP Infostan tehnologije imaće odštampan IPS QR kod kako bi se preduzeće dodatno približilo građanima kroz olakšano i pojednostavljeno plaćanje računa, navodi se u informacije ovog preduzeća.

pixabay.com

Do prilike za QR kod došlo je pošto je Narodna banka Srbije pustila u rad najsavremeniji platni sistem za instant plaćanje – IPS NBS sistem, koji omogućava veoma brz prenos novca.

„Korisnicima komunalnih usluga omogućeno je da putem aplikacije za mobilno bankarstvo račune plate brzo i jednostavno, skeniranjem IPS QR koda, koji će biti istaknut na februarskom računu objedinjene naplate“, navodi Infostan i dodaje da će tako građani moći da uštede vreme jer ne popunjavaju platni nalog.

Preko QR koda se automatski očitavaju podaci za plaćanje kao što su broj računa, iznos i poziv na broj, nakon čega se jednim klikom vrši plaćanje računa.

Novim vidom bezgotovinskog plaćanja računa smanjuje se korišćenje gotovog novca i olakšava plaćanje jer korisnici neće morati da čekaju na šalterima platnih institucija kako bi izmirili račun, navodi se u informaciji Infostana.

Dodaje se i da trenutno više desetina hiljada korisnika preuzima elektronske kopije računa sa On-line upita stanja na sajtu ovog preduzeća gde imaju precizan uvid u svoje uplate.

IZVOR:TANJUG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*