Beogradska filharmonija sa Zubinom Mehtom 20. juna u Kolarčevoj zadužbini

PRINTSCREEN

Povodom velikog jubileja – stogodišnjice orkestra, Beogradska filharmonija priređuje Gala koncert sa legendarnim maestrom Zubinom Mehtom, 20. juna u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, najavili su iz Filharmonije.

Ulaznice za ovaj koncert su u prodaji od 1. juna na filharmonijskoj blagajni (Studentski trg 11) kao i onlajn.

Gala koncert ujedno otvara regionalnu turneju Mehte i Beogradske filharmonije koja se nastavlja u Tirani i Skoplju, u okviru inicijative Otvoreni Balkan.

Jedan od najvećih dirigenata današnjice i najznačajniji prijatelj Beogradske filharmonije, dokazani je autoritet u iniciranju izgradnje mostova između različitih kultura.

Svojom jedinstvenom energijom i vizijom, doprineo je rušenju brojnih barijera koristeći snagu muzike.

Maestro Mehta je sa velikim entuzijazmom podržao inicijativu Otvoreni Balkan između Srbije, Albanije i Republike Severne Makedonije, a zajedno sa Beogradskom filharmonijom prirediće muzičke događaje za publiku ovih zemalja.

Na programu sva tri koncerta Mehta će predvoditi orkestar u izvođenju Simfonije br. 7 Ludviga van Betovena i „Fantastične simfonije” Hektora Berlioza, prenosi Tanjug.

Nakon Gala koncerta na Kolarcu 20. juna, slede nastupi u zgradi Nacionalne opere Tirane 22. juna i u Filharmoniji Republike Severne Makedonije 24. juna.

Danas 87. godišnji maestro, aktivni je dirigent nemerljive veličine.

Na svetskoj muzičkoj sceni prisutan je više od 60 godina sa nastupima koji su postali istorijski.

Koncert povodom stogodišnjice orkestra biće njegov 11. nastup sa Beogradskom filharmonijom, a poslednji put je to bilo 2021. godine povodom obeležavanja šest decenija od prvog nastupa sa Filharmonijom što je ujedno bio i njegov debi.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*