Bjeljina:Predsjednica Srpske i gradonačelnik Mićić sa đacima u Patkovači

​Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetili su danas područnu školu „Jovan Dučić“ u Patkovači, gdje su đacima, njihovim roditeljima i prosvetnim radnicima poželjeli srećan početak školske godine.
Ovom prilikom su obišli radove na novoj fiskulturnoj sali čiju izgradnju zajednički finansiraju vlade Srbije, Republike Srpske i Gradska uprava Grada Bijeljina.
Gradonačelnik Bijeljine podsjetio je da je Vlada Srbije za fiskulturnu salu u Patkovači donirala gotovo 500.000 konvertibilnih maraka, Vlada Republike Srpske 283.000 KM, dok je Grad Bijeljina iz budžeta izdvojio 210.000 KM.
– Najvažnije je da smo uspjeli da zadovoljimo potrebe đaka i nastavnog osoblja. U okviru sale su izgrađene i dvije nove učionice, napravljena je topla veza sa školom, a Gradska uprava će izdvojiti još 100.000 KM za vanjsko i unutrašnje uređenje. Sala će imati i pokretne tribine za oko 200 gledalaca i biće pogodna za organizovanje različitih utakmica i vannastavnu rekreaciju. Očekujemo da će objekat biti završen za oko mjesec i po dana – istakao je prvi čovjek Bijeljine.

 

 

Govoreći o početku školske godine i mjerama zaštite od virusa korona, Mićić je naglasio da su izvršene dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija svih osnovnih i srednjih škola na području Semberije.
– Obezbijedili smo po 3.000 zaštitnih maski za osnovne i srednje škole, a sa prevoznicima smo dogovorili da im pomognemo sa 30 KM po đaku koji koristi javni prevoz do škole. Sve mjere su sprovedene po planu i školska godina u našem gradu počinje bez problema – dodao je Mićić.
Predsjednica Željka Cvijanović istakla je da je izgradnja svakog novog školskog objekta uspjeh za Republiku Srpsku.
– Srećna sam što iz Patkovače mogu da poželim srećan početak nove školske godine svim đacima u Srpskoj. Ova škola, odnosno mjesna zajednica, dobijaju i novu fiskulturnu salu, U Patkovači se bilježi porast broja stanovništva i to su razlozi za zadovoljstvo. Međutim, ovo je istovremeno izazovno vrijeme, vrijeme pandemije virusa korona, kada svi moramo da funkcionišemo i prilagođavamo se novim uslovima, ali nadam se da ćemo se uskoro vratiti uobičajenom životu – navela je Cvijanovićeva.
Ona je najavila da će Kabinet Predsjednika Republike Srpske, u saradnji sa Gradskom upravom Grada Bijeljina, u narednom periodu obezbijediti finansijska sredstva za izgradnju obdaništa u Patkovači.
Direktor bijeljinske Osnovne škole „Jovan Dučić“ Dejan Vuković naglasio je da ovu školu pohađa oko 1.200 učenika, odnosno 530 u Patkovači.
– Do sada nam je nedostajalo prostora za normalno odvijanje nastave, ali zalaganjem Vlade Srpske, gradonačelnika Mićića i donacijom Vlade Srbije, moći ćemo da organizujemo nastavu na kvalitetan način – istakao je Vuković.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*