Brnabić sa Mekvilijams: Finansijska sigurnost građana Srbije

Foto:Ф. Бакић

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predsednicom Agencije za osiguranje depozita Sjedinjenih Američkih Država Jelenom Mekvilijams, koja boravi u Beogradu povodom obeležavanja trideset godina od osnivanja Agencije za osiguranje depozita i sanaciju banaka Srbije.

Foto:F. Bakić

 

Govoreći o ekonomskoj situaciji, premijerka Brnabić je ocenila da je postignuta makroekonomska stabilnost uz nisku inflacliju, stabilan devizni kurs i devizne rezerve, što zajedno obezbeđuje finansijsku sigurnost građana. Takođe, kako je objasnila, stvoren je i povoljan poslovni ambijent za strane i domaće investitore, koji će imati velikog uticaja i na jačanje srpske privrede. Poslovanje i postignut dogovor o izgradnji najvećeg kampusa u Evropi američke kompanije NCR, prema njenim rečima, potvrda je ovog stabilnog poslovnog ambijenta .

 

Brnabić je objasnila da Vlada Srbije ulaže velike napore da obezbedi poslovno okruženje koje bi omogućilo mladim ljudima da ostanu da žive i rade u svojoj zemlji, a istovremeno olakša povratak onima koji bi želeli da se vrate u Srbiju. Kako je premijerka navela, Narodna banka Srbije je, na inicijativu Vlade Srbije, napravila Finansijski vodič za povratnike – dokument koji treba da omogući lakše informisanje i bržu integraciju naših građana koji žele da se vrate u zemlju.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*