Jahorina dobila ski stazu „Novak Đoković“ i gondolu „Emir Kusturica“

Foto: Pixabay (Ilustracija)

Jahorina u novu zimsku sezonu ulazi bogatija za kabinsku gondolu, kapaciteta 2.700 skijaša na sat, koja povezuje skijališta i omogućava prevoz i kada, zbog vremenskih neprilika, druge instalacije nisu u funkciji.

Foto: Pixabay (Ilustracija)

 

Više od 120 skijaških dana godišnje, deset instalacija, 45 kilometara alpskih i deset kilometara nordijskih staza je ono čime se Jahorina preporučuje, a posebno ponosi svojim novim obeležijima – gondolom koja nosi ime Emira Kusturice i stazom nazvanom po Novaku Đokoviću. Gondola je duga 1.100 metara, sa 36 desetosednih kabina, i njome je Olimpijski centar povećao kapacitete prevoza na više od 15.000 skijaša na sat.
Generalni direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnajić kaže da je dobijanjem prava da stazu nazovu Novak Đoković, ski-centar stekao ogromnu čast.
Ne postoji ski-centar na svetu koji to ne bi želeo, i zamislite koliko to ski centara želi, i koliko bi bili spremni da plate„, naglašava Ljevnajić.
Na Jahorini se gradi novih 100.000 kvadratnih metara novih smeštajnog prostora. Prošle godine dolazili su iz 62 države sveta, a među njima, polovinu čine turisti iz Srbije.
IZVOR:021.RS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*