Najmlađa evropska premijerka na udaru javnosti zbog noćnog provoda

Sana Marin voli noćni provod (EPA EFE – M.K.R.)

Sana Marin, predsednica vlade Finske, najmlađa premijerka u Evropi, došla je na udar javnosti zbog toga što je otišla u noćni provod, u kom se zadržala do četiri ujutro. Istog dana objavljeno je da je ministar u njenoj vladi kovid pozitivan.

Fotografije premijerke u provodu pojavile su se na društvenim mrežama, a objavili su ih i lokalni mediji. Prema njihovim navodima, očevici su ispričali da je 36-godišnja premijerka bila veoma veselo raspoložena, te da je pila i plesala celu noć sa prijateljima.

To i ne bi bio problem da iste večeri nije objavljeno kako je ministar spoljnih poslova Peka Havisto pozitivan na virus korona, te da su svi zaposleni u vladi, koji su bili u kontaktu sa njim, o tome obavešteni SMS-om, prenosi Sputnjik.

Finski mediji navode da je ljudima koji su bili u kontaktu sa ministrom rečeno da ostanu kod kuće i izbegavaju kontakte sa drugim ljudima. Premijerka je rekla kako je poruku pročitala tek sledećeg jutra, pošto je u noćni klub ponela privatni mobilni telefon, ali ne i službeni.

Marinova je, međutim, objasnila kako ju je, dok je bila u klubu, zvao državni sekretar, koji joj je rekao da ne mora da ostane kod kuće jer nije bila u bliskom kontaktu sa zaraženim ministrom.

Ona je na društvenim mrežama objavila kako je testirana PCR testom i da je bila negativna. Objasnila je da će ponoviti test još jednom i da će izbegavati kontakte dok ne dobije njegov rezultat.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*