Osuđena vaspitačica zbog trovanja devojčice asepsolom

Foto: Pixabay

Osnovni sud u Aranđelovcu osudio je na tromesečnu kaznu zatvora, uslovno na godinu dana, vaspitačicu Lj.T. iz Predškolske ustanove „Naša radost“ u Rači zbog trovanja dvoipogodišnje devojčice asepsolom, koji se nalazio umesto vode u flašici.

Foto: Pixabay
Kako je rečeno agenciji Beta u Osnovnom sudu u Aranđelovcu, okrivljena vaspitačica je tokom postupka priznala da je čistila pod vrtića asepsolom pre dolaska dece i da se posuda razbila, nakon čega je asepsol presula u flašicu i ostavila je u kupatilu. Ona je kazala da je o tome obavestila i jednu vaspitačicu u vrtiću.
Iz suda su naveli da nije rasvetljeno kako se flašica sa asepsolom koju je Lj. T. ostavila u kupatilu našla u prostoriji u kojoj borave deca iz jaslene grupe.
Druga vaspitačica je, ne znajući da je umesto vode u flašici asepsol, dala devojčici da popije to sredstvo za dezinfekciju. Devojčica je popila manju količinu, a zbog trovanja je lečena na Pedijatrijskoj klinici Kliničkog centra Kragujevac, odakle je otpuštena kući posle sedam dana.
U Osnovnom sudu u Aranđelovcu je rečeno da je presuda koja je doneta 12. marta ove godine nepravosnažna i da je žalbu na nju uložio branilac okrivljene, kao i da će o tome odlučivati Viši sud u Kragujevcu koji može da potvrdi ili ukine presudu.
Sud u Aranđelovcu je u ovom slučaju odlučivao po optužnom predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Aranđelovcu koje nije uložilo žalbu na donetu presudu.
Autor: Beta

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*