Podrška razvoju školskog sporta u Vršcu

vojvodina.gov.rs

 Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez boravio je danas u Vršcu, gde je sa gradonačelnicom Draganom Mitrović i njenim saradnicima razgovarao o planovima razvoja sporta i sportske infrastrukture u ovoj lokalnoj samoupravi.

vojvodina.gov.rs

Batez je upoznao domaćine sa konkursima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu putem kojih se finansira sanacija, adaptacija i opremanje sportskih objekata, kao i sa aktivnostima Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, preko koje se finansiraju kapitalna ulaganja u sportsku infrastrukturu. Bilo je reči i o omladinskoj politici i o projektima prekogranične saradnje u kojima resorni sekretarijat učestvuje.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi Vršca, u pratnji gradskog rukovodstva, Batez je obišao OŠ „Jovan Sterija Popović“, gde je sa direktorkom Ljiljanom Bešlin potpisao ugovor kojim je iz pokrajinskog budžeta obezbeđeno 2,65 miliona dinara za investiciono održavanje svlačionica i mokrih čvorova u sastavu fiskulturne sale. Batez je na poklon đacima ove osnovne škole doneo odbojkaške lopte.

„Reč je o konkretnom projektu koji je odobren na javnom konkursu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za finansiranje posebnih programa – projekata izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini. Strategija Sekretarijata je razvoj školskog sporta, kao baze vrhunskog sporta i, pre svega, kao načina da učenici imaju kvalitetniju nastavu fizičkog vaspitanja“, izjavio je Batez.

vojvodina.gov.rs

On je izrazio zadovoljstvo ovogodišnjim rezultatima postignutim u oblasti školskog sporta u odnosu na postojeće budžetske resurse i dodao da postoji potreba za mnogo većim sredstvima, jer školski sport postoji u svih 45 lokalnih samouprava na teritoriji Vojvodine. Batez je još jednom ponovio da je cilj da se što više dece usmeri na sport, zbog njihovog pravilnog rasta i razvoja, za šta treba stvoriti uslove.

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović kazala je da je podrška Pokrajine u ovoj oblasti veoma značajna. Ona je rekla da je Grad Vršac pripremio nekoliko projekata koji se odnose na sportske objekte, za koje će aplicirati kod viših nivoa vlasti za sredstva. Navela je da je reč o završetku sportske hale u Uljmi i projektovanju male fiskulturne sale u Gudurici, da bi se deca na selu mogla baviti sportom jednako kao u gradu.

U nastavku posete Vršcu Batez je obišao sportski centar „Milenijum“, gde ga je direktor Srđan Prtljaga upoznao sa mogućnošću postojećih kapaciteta za organizaciju velikih sportskih događaja i planovima za investiranje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*