S. telegraf: Dojčinović vraćen po nalogu Rusije

Фото: Youtube Printscreen

BEOGRAD: Urednik istraživačkog portala KRIK Stevan Dojčinović nije pušten da uđe u Ujedinjene Arapske Emirate i to po nalogu Rusije, pošto se nalazi na crnoj listi te države od pre četiri godine, kada mu je zabranjen ulazak kao osobi koja zagovara politiku protiv interesa te zemlje.

Foto: Youtube Printscreen

„Moskva je još tada razaslala depeše raznim zemljama da Dojčinovića vrate u maticu istog trenutka kada se dotični nađe na teritoriji neke od njih“, kazali su izvori iz diplomatskih krugova, prenosi Srpski telegraf.

Dojčinović je ranije izjavio da mu je na aerodromu u Abu Dabiju rečeno da je na crnoj listi, ali ne na zahtev Emirata, već neke druge vlade.

Dojčinović je proglašen personom non grata u Rusiji 2015, kada je kao tadašnji novinar CINS vraćen odmah po sletanju na aerodrom Šeremetjevo.

Kako se navodi, tada su ruske ambasade dobile spisak građana Evrope kojima se zabranjuje ulazak u Rusiju, a na njemu su bili svi oni koji vode politiku usmerenu na pogoršanje odnosa između Rusije i EU ili se sumnjiče za umešanost u korupciju.

IZVOR:DNEVNIK

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*