SAOPŠTENJE SA SEDNICE VLADE REPUBLIKE SRBIJE

LOGO

Vlada Republike Srbije utvrdila je na današnjoj sednici Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Severne Makedonije o uspostavljanju zajedničkog graničnog prelaza Miratovac-Lojane.

 

Na sednici je utvrđen i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Mađarske o saradnji u oblasti  zaštite životne sredine, kako bi se stvorili uslovi za bilateralni razvoj i proširenje ekonomskih, naučnih i tehničkih kontakata,  u cilju rešavanja regionalnih i globalnih ekoloških problema. Članovi vlade utvrdili su danas Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Turske o industriji i tehnologiji i uputili ga Narodnoj skupštini.

LOGO

 

Vlada je danas usvojila Zaključak o obrazovanju Radne grupe za prevenciju i suzbijanje nasilja u školama. Radna grupa fokusiraće se na dva zasebna vida nasilja u školama-vršnjačko nasilje i nasilje prema zaposlenima, izvršiće neophodnu analizu trenutnog stanja i predložiti reforme koje bi omogućile uspostavljanje efikasnog sistem suzbijanja nasilja. Neophodno je primeniti najadekvatniji mehanizam za prevenciju i rešavanje već nastalih slučajeva nasilja u školama, uz obaveznu međusobnu saradnju svih relevantnih institucija – škola, pravosuđa, centara za socijalni rad, udruženja roditelja i nevladinog sektora.

 

Na današnjoj sednici usvojena je Strategija zaštite potrošača za period 2019-2024. godine, kako bi se obezbedila potpunija zaštita potrošača u skladu sa najboljom evropskom praksom i unapredio sistem njihove zaštite, kao odgovor novim izazovima svetskog tržišta.

 

Članovi vlade usvojili su Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije. Cilj uredbe je postizanje efikasnijeg korišćenja postojeće turističke ponude u našoj zemlji i umanjenje deviznog odliva, stimulacija boravka domaćih turista i produženje prosečnog broja noćenja u Republici Srbiji.

 

 

Čalnovi vlade usvojili su Rešenje o davanju saglasnosti za otvaranje Konzulata Republike Austrije u Republici Srbiji. Otvaranjem Konzulata Republike Austrije u Novom Sadu i imenovanjem počasnog konzula, stvoriće se uslovi za proširenje bilateralne saradnje u oblastima trgovine, investicija, turizma, kulture, obrazovanja, nauke  i tehnološkog razvoja. Kvalitet konzularne zaštite biće unapređen, kao i međudržavni odnosi Srbije i Austrije.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*