Sekretar Batez posetio osnovnu školu u Buđanovcima

Buđanovci/Novi Sad, 3. februar 2020. godine – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je danas Osnovnu školu „Nebojša Jerković“ u Buđanovcima, u opštini Ruma, koja je na konkursu resornog sekretarijata dobila sredstva za opremanje fiskulturne sale gimnastičkim spravama i sportskim rekvizitima. Vrednost sportske opreme je 870 hiljada dinara.

Nakon obilaska fiskulturne sale, održan je javni čas fizičkog vaspitanja, na kome su učenici pokazali svoje veštine na novim spravama i rekvizitima.

 Batez je rekao da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu finansijski podržao više projekata u oblasti školskog sporta u opštini Ruma. On je naveo zajednički projekat koji je u toku, vredan milion i po dinara, a odnosi se na obnovu krovne konstrukcije i zamenu stolarije u fiskulturnoj sali u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Rumi.  Saradnju sa Opštinom Ruma ocenio je kao veoma uspešnu i dodao da se razgovara o mogućnosti sanacije parketa u gradskoj sportskoj hali, u kojoj bi se zatim mogla održavati značajnija sportska takmičenja.

„Nastavljamo sa našim strateškim opredeljenjem da putem konkursa za sanaciju, opremanje i izgradnju sportske infrastrukture na teritoriji AP Vojvodine, gde su nam prioritet školski sportski objekti, obezbedimo mogućnosti za kvalitetnu nastavu fizičkog vaspitanja i da na taj način stvorimo što bolje uslove za bavljenje sportom. Iz ugla Pokrajinskog sekretarijata, školski sport vidimo kao bazu našeg sporta“, rekao je Batez i podsetio na to da je i sam svoju sportsku karijeru započeo u školskim sportskim sekcijama i na regionalnim takmičenjima.

On je naveo da je Pokrajinski sekretarijat mapirao potrebe u vezi sa sportskom infrastrukturom i da u skladu s tim pruža finansijsku podršku predloženim projektima, dok se kapitalne investicije realizuju putem Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine. Naime, u nekim opštinama su građeni veći sportski objekti nego što je potrebno, mnoga naselja i opštine beleže negativna demografska kretanja, a u nekim gradovima nedostaju sportski kapaciteti.

Načelnik Opštinske uprave Rume Dušan Ljubišić naglasio je da je saradnja sa Pokrajinom rezultirala nizom završenih zajedničkih projekata. To, s jedne strane, kako je rekao, pokazuje da je Opština pripremala kvalitetne projekte s kojima je aplicirala za sredstva sa pokrajinskog nivoa, a s druge strane, da postoji sluh u pokrajinskoj administraciji za potrebe u toj opštini.

Direktor škole u Buđanovcima Đorđe Mirković izjavio je da je zaokružen proces obezbeđivanja uslova za nastavu fizičkog vaspitanja. Zahvaljujući Opštini Ruma, uređena je fiskulturna sala, a Pokrajinski sekretarijat za sport omogućio je njeno opremanje gimnastičkim spravama i sportskim rekvizitima, između ostalog kožnim loptama za sve sportove.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*