Silovana petogodišnja djevojčica u kompleksu Ambasade SAD u Indiji

Индијска полиција (Фото: worthynews.com)

Indijac (25) je uhapšen zbog silovanja petogodišnje djevojčice koje se dogodilo u kompleksu američke ambasade u Nju Delhiju.

Indijska policija (Foto: worthynews.com)

Slučaj su policiji prijavili roditelji djevojčice, a muškarac je uhapšen u nedjelju, rečeno je iz policije za agenciju PTI.

Djevojčica koja je napadnuta u subotu ujutru nalazi se u stabilnom stanju, a ljekari su potvrdili da je silovana, prenosi Bi-Bi-Si.

Porodice djevojčice, ali i napadača se dobro poznaju i obje žive u kompleksu ambasade gdje im rade očevi kao pripadnici lokalnog osoblja.

Optuženi je po zanimanju vozač, nije zaposlen u ambasadi SAD.

Američka ambasada smještena je u maloj diplomatskoj enklavi u centru Delhija, gdje se nalazi još nekoliko ambasada i drugih institucija.

Misija je dobro obezbijeđena i prostire se na preko 11 hektara i zapošljava lokalno osoblje.

Istražioci su za Hindustan tajms rekli da je napadač „namamio“ djevojčicu u svoju kuću kad ju je vidio da se igra napolju. Njegovi roditelji bili su odsutni u trenutku napada.

Kad se vratila kući djevojčica je ispričala šta se dogodilo majci koja ju je odmah odvela u bolnici gdje su doktori potvrdili da je silovana, navela je policija.

Policija je saopštila da je muškarac pod istragom prema strogom zakonu o zaštiti djece u Indiji.

Vlada je 2018. uvela smrtnu kaznu za silovanje djece, a nakon slučaja silovanja i ubistva osmogodišnjeg djeteta i silovanja djevojčice (16).

Prema posljednjim podacima o kriminalu u Indiji, svaka četvrta žrtva silovanja je dijete, a u 94 odsto slučajeva žrtve su poznavale silovatelje.

IZVOR:RTRS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*