Slavko Simić novi načelnik Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga

Slavko Simić novi načelnik Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga (arhivska fotografija)

Na sednici Vlade Srbije 28. novembra, Slavko Simić postavljen je za novog načelnika Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga, objavljeno je u Službenom glasniku. Simić je izjavio da je postavljen na predlog ministra državne uprave i lokalne samouprave Branka Ružića i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Slavko Simić novi načelnik Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga (arhivska                                                                                                             fotografija)

Slavko Simić je za Kosovo onlajn rekao da je dobio snažnu podršku i poverenje Vlade Republike Srbije, ali i veliku odgovornost da uspostavi koordinisani rad sa Kancelarijom za KiM i resornim ministarstvom.

Naglasio je da će mu primarni cilj i zadatak na poziciji načelnika biti jačanje i sprovođenje državne politike, zaštita državne imovine i nastavak borbe za nesmetani rad i funkcionisanje institucija Republike Srbije na teritoriji Kosova i Metohije.

Slavko Simić, poslanik Srpske liste u prošlom i budućem sazivu Skupštine Kosova, na mestu načelnika Okruga zamenio je Vasa Jelića, koji je otišao u penziju.

IZVOR:RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*