Subotica domaćin 50. Susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije

RTV

SUBOTICA –

Predstava „Medvjedić Timotej“ Dečjeg pozorišta iz Banja Luke otvoriće 50. Susret profesionalnih pozorišta lutaka Srbije čiji će domaćin, od 1. do 3. decembra, biti Dečje pozorište u Subotici.

RTV

Dečje pozorište u Subotici će, povodom 85 godina svog rada i 50 godina održavanja Susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, biti domaćin ove značajne manifestacije za decu koja će biti otvorena 1. decembra.

„Za otvaranje Festivala pozvali smo Pozorište za djecu iz Banja Luke koje će izvesti predstavu „Medvjedić Timotej“, najavila je Marta Aroksalaši Stamenković, direktorka Dečjeg pozorišta u Subotici.

Na 50. Susretu profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, pored subotičkog Dečjeg pozorišta, predstave će izvesti svih sedam profesionalnih pozorišta za decu iz cele Srbije. Tako će, na scenama Dečjeg, Narodnog i pozorišta „Deže Kostolanji“, svoje najbolje predstave odigrati pozorišta iz Novog Sada, Kragujevca, Niša, Beograda, Zrenjanina i Zemuna, a pored igre na pozorišnim „daskama koje život znače“, u Gradskoj biblioteci će biti održani i zanimljivi prateći programi.

„U okviru pratećeg programa, biće predstavljena monografija Zrenjaninskog lutkarskog pozorišta, a organizujemo i promociju knjige za decu Biljane Vujović koja nosi naziv „Bajkin džep“, istakla je Marta Aroksalaši Stamenković, direktorka Dečjeg pozorišta u Subotici.

U Suboticu dolaze i gosti iz lutkarskih pozorišta Mostara, Zenice, Tuzle, Osijeka, Podgorice i Kečkemeta, a predstava „Holdodiglon“ u izvođenju Pozorišta „Kever Bela“ iz Segedina, 3. decembra zatvora 50. Susret profesionalnih pozorišta lutaka Srbije.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*