Treći dan potrage za nestalim dečacima u priobalju Dunava

Screenshot
APATIN –

Potraga za nestalim dečacima u priobalju Dunava i dalje se nastavlja, a ni danas nije dala rezultate, što je praktično treći dan od kada se mališanima gubi svaki trag, saznaje RTV.

Ronioci i čamci žandarmerije sonarima pretražuju lokacije, jer se sumnja da su dečaci Patrik B.(10) i Antonio M.(11) upali u reku.

Njihove stvari, bicikli i odeća su pronađeni nedaleko od obale gde je kajakaška kućica, ali i mobilijar za dečiju igru. Potraga se proširila, jer su po Apatinu oblepljeni i plakati u kojima se mole građani da se uključe u potragu za decom.

nestali, decaci

Opština Apatin oglasila se saopštenjem u kojem je navedeno: “Obaveštavamo javnost da su juče i danas preduzete opsežne radnje u pravcu potrage, iako je ista otežana vodostajem Dunava i lošom vidljivošću. Lokalna samouprava koordinira angažmanom desetina pripadnika MUP-a, hitne pomoći, vatrogasaca i ronilaca, a rekom patrolira i služba Vojvodina šuma. U toku današnjeg dana, potrazi su se pridružili i specijalni timovi Žandarmerije, sa svojim roniocima. Lokalna samouprava opštine Apatin želi da naglasi da će se potraga nastaviti do daljnjeg, u nadi da će dečaci biti pronađeni. Ovom prilikom upućujemo apel svim građanima da prilikom boravka na reci primene dodatni oprez, te posebno uzmu u obzir visok vodostaj Dunava i jake rečne struje”.

 

 

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*