Vajnstin pušten uz kauciju od dva miliona dolara: Ušao u sudnicu uz pomoć šetalice

Foto: Gettyimages/ David Dee Delgado / Stringer

Bivši holivudski producent Harvi Vajnstin pristao je da ponudi dodatno osiguranje da neće pobeći zbog slučaja seksualnog napada, koji su njujorški tužioci pokrenuli protiv njega, nakon što su pokušali da povećaju kauciju pošto on navodno nije nosio uređaj za elektronski nadzor.

Foto: Gettyimages/ David Dee Delgado / Stringer

Tužioci su zatražili kauciju od pet miliona dolara za bivšeg holivudskog producenta, a ne prvobitnih milion dolara, ali je sudija Džejms Burk iz Vrhovnog suda na Menhetnu pristao da pusti Vajnstina uz kauciju od dva miliona dolara, preneo je Rojters.

Vajnstin (67) je koristio šetalicu da uđe u sudnicu. Njegova advokatica Dona Rotuno rekla je da ga sutra očekuje operacija leđa. Suđenje je zakazano za 6. januar 2020, a Vajnstin bi mogao da se suoči s doživotnom kaznom zatvora ukoliko bude osuđen.

Vajnstin se izjasnio da nije kriv po optužnici da je seksualno napao dve žene, jednu 2006. i drugu 2013. godine. On je, takođe, negirao navode za nedolično seksualno ponašanje prema oko 70 žena decenijama unazad, rekavši da je došlo do kontakta uz saglasnost.

IZVOR:B92

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*