Kolindin autobus udario automobil i – produžio; povređeno dete

EPA-EFE/TOMS KALNINS

Autobus Kolinde Grabar Kitarović učestvovao je u manjem udesu. Autobus u kom se nalazila predsednica HRV zakačio je vozilo koje se nalazilo na putu i produžio

EPA-EFE/TOMS KALNINS

Oštećeni vozač Silvija Soldo kazala u razgovoru za RTL da se nesreća dogodila se „nezgodnom i dosta uskom putu“.

„Na putu nije bilo nikakvog ulegnuća da bih mogla malo više desno da stanem. Sin i ja smo bili u autu i primetili smo da povorka ide prema nama. Ispred nas je bio još jedan auto koji je imao sreću da je mogao da skrene malo desno u ulegnuće gde je porodična kuća“, ispričala je.

„Stala sam iza tog automobila, pomakla sam se najviše udesno koliko sam mogla da ne sletim u grabu. Povorka je prolazila mimo nas, čini mi se da su bila dva automobila ispred autobusa. Oni su prošli, a autobus nas je okrznuo. Slupan mi je ceo levi deo automobila, retrovizor je otkinut, a najviše su stradala stražnja vrata gde mi je dete sedelo. On je malo udario kolenom. Malo ga boli pa mora na pregled kod hirurga“, kazala je.

„Najviše me začudilo da niko od te silne povorke nije stao jer je to baš bio udarac. Niko se nije okrenuo da vidi što se dogodilo. To mi je neverovatno“, kazala je Soldo i dodala kako je ni kasnije niko nije zvao iz kancelarije hrvatske predsednice.

Posle nesreće nazvala je policiju koja je potom napravila uviđaj. Na pitanje koliko dugo je nakon nesreće bila na tom mestu, odgovorila je oko dva sata.

„To je trajalo oko dva sata dok se napravio uviđaj. Drugi deo policajaca je išao u Lobor gde je bio autobus“, rekla je Soldo i dodala kako ona nije mogla da bude kriva za nezgodu jer je njen automobil bio „skroz desno“ na putu.

„Pitam se: da je neko stradao, kako bi nam se moglo pomoći“, kazala je te dodala kako je sreća da niko nije teže povređen.

„Gorak okus mi je zbog ignorisanja. Smatram da je to bilo jako ružno „, kazala je i dodala da je poslala dopis Uredu predsednice. „Uputila sam dopis u kojem sam se zapitala kakvu poruku šaljemo time deci? Da budu nehajni i nemirni. Da sam zgazila psa, stala bi i pomogla“, zaključila je.

U policiji su za RTL potvrdili da se nezgoda dogodila. Objasnili su da se štićena kolona nikad ne zaustavlja ako je reč o manjoj saobraćajnoj nesreći, već stane na prvoj mogućoj lokaciji kako bi se napravio uviđaj.

Tako je, kažu u policiji, bilo i sinoć.

Iz Štaba hrvatske predsednice poručuju da će njen izaslanik posetiti sutra oštećenog vozača Silviju Soldo.​

„Izborni Štab izražava najiskrenije žaljenje“

Portparol kampanje Kolinde Grabar Kitarović, Zoltan Kabok, kazao je za RTL da izborni Štab izražava žaljenje zbog nesreće.

„Izborni stožer Kolinde Grabar Kitarović najiskrenije izražava žaljenje zbog manje nesreće koja se dogodila. Hvala Bogu, reč je samo o manjoj saobraćajnoj nesreći s manjom materijalnom štetom. Ja sam, takođe, bio u tom autobusu zajedno s kandidatkinjom. Ništa se nije čulo ni osetilo“, rekao je Kabok.

„Što se tiče procedure. Ljudi iz osiguranja su kazali da je sve učinjeno prema pravilima i kako se, zapravo, u takvim slučajevima, vozilo u kojem se nalazi štićena osoba, ne zaustavlja“, kazao je Kabok.

IZVOR:B92

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*