Zamjenik Gradonačelnika sa mještanima Balatuna

Zamjenik gradonačelnika Bijeljine Marko Mihajlović razgovarao je sinoć sa stanovnicima Balatuna o rješavanju infrastrukturnim i drugim potrebama ove Mjesne zajednice.
Mještani su ukazali prije svega na neophodnost regulisanja javne rasvjete u centru sela, koja više od mjesec dana ne radi. Problem je utoliko veći, jer se rasvjeta nalazi uz glavni magistralni put, pored osnovne škole, koju pohađa veliki broj učenika. Smatraju da je prijeko potrebno da se u neposrednoj blizini škole postavi odgovarajuća saobraćajna signalizacija, ali i da se asfaltira pješačka staza pored glavnog puta, u dužini od 700 metara, da bi đaci koji pohađaju više razrede osnovne škole u susjednom Brocu, bezbjednije pješačili do škole. Mještani očekuju od Gradske uprave i pomoć pri asfaltiranju 500 metara lokalnog puta, kao i veću podršku pri zapošljavanju mladih.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Balatun Radiša Ilić zahvalio je zamjeniku gradonačelnika Bijeljine na posjeti i interesovanju za rješavanje njihovih problema i izrazio očekivanje da će ova Mjesna zajednica ubuduće više biti u fokusu lokalne samouprave. Mihajlović je okupljenima poručio da će Gradska uprava uvažiti njihove potrebe i učiniti dodatne napore da se realizuju kandidovani projekti i riješe navedeni problemi.

U Balatunu u oko 450 domaćinstava živi 1800 stanovnika.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*