Žena koja je optužila Bajdena za silovanje pobegla u Moskvu i traži rusko državljanstvo

Screenshot
Amerikanka Tara Rid, koja je optužila predsednika SAD Džozefa Bajdena za seksualni napad otputovala je u Moskvu i traži rusko državljanstvo.
U intervjuu za rusku novinsku agenciju rekla je da se u Rusiji oseća sigurno i da tu želi da ostane.
Ona je ranije optužila američkog predsednika za seksualni napad, koji se navodno dogodilo u vreme kada je radila u njegovoj kancelariji u Kongresu 1993. godine.
Bajden je oštro demantovao te optužbe.
To se nedvosmisleno, nikada, nikada nije dogodilo„, rekao je predsednik SAD.
Rid je radila kao Bajdenova pomoćnica kada je u Senatu predstavljao državu Delaver. Dospela je na naslovne strane 2020. godine, kada je njegova predsednička kampanja bila u toku, jer je tvrdila da ju je napao u hodniku Kapitol Hila kada je imala 29 godina.
Optužila ga je da ju je pribio uza zid i stavio ruke ispod njene košulje i suknje.
Kada sam izašla iz aviona u Moskvi, prvi put posle veoma dugo vremena osećala sam se bezbedno, osećala sam da me čuju i poštuju„, citira Gardijan izjavu Rid datu u intervjuu za Sputnjik.
Ona je rekla da je napustila SAD nakon što ju je jedan republikanski političar upozorio da je u fizičkoj opasnosti.
Želela bih da podnesem zahtev za državljanstvo u Rusiji predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu… Obećavam da ću biti dobar građanin„, rekla je Rid i dodala da se nada da će zadržati i američko državljanstvo.
Tara Rid je bila jedna od nekoliko žena koje su 2019. i 2020. godine optužile Bajdena za neprikladno dodirivanje, grljenje ili ljubljenje. Ona tvrdi da se žalila, iako nije pronađena evidencija o tome i nejasno je da li je njena tvrdnja zvanično istražena.
Portparol predsednika Bajdena je rekao da veruje da te žene „imaju pravo da budu saslušane“, ali da se navodni incident „apsolutno nije dogodio“.
IZVOR:021.RS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*