Recept za domaći Rafaelo

Screenshot

Poslastica sa jagodama koja će vas oduševiti.

Sastojci:

– 200 g naseckane bele čokolade

– 100 ml slatke pavlake

– 100 g kokosovog brašna

– 50 g krem sira

– 5 jagoda srednje veličine

– 50 g kokosovog brašna – za valjanje kuglica

Priprema:

Operite, očistite i iseckajte prethodno ohlađene jagode na male komadiće.

Slatku pavlaku zagrejte na srednje jakoj vatri dok ne provri, zatim prelijte preko seckane čokolade. Mešajte dok smesa ne postane ujednačena.

Pomešajte kokosovo brašno i krem sir i prekrijte smesu plastičnom folijom. Odložite smesu u frižider na jedan sat.

Kačišicom prethodno pripremljenu smesu zahvatite, u sredinu poravnanog parčeta stavite komadić jagode. Rukama formirajte kuglu i uvaljajte je u kokosovo brašno.

Kuglice stavite u frižider i izvadite ih 10 minuta pre serviranja kako bi omekšale.

 

 

 

 

IZVOR:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*